Picture1

H ταινία 7 ΘΥΜΟΙ σε σκηνοθεσία Χρήστου Βούπουρα και παραγωγή της Boo Productions, σε συμπαραγωγή με τη ΝΕΡΙΤ και το ΕΚΚ, θα προβάλλεται από τις 4 Φεβρουαρίου σε δύο αγαπημένες και ιστορικές αίθουσες, την ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ και το ΤΡΙΑΝΟΝ.

Ο ΧρήσPicture2τος Βούπουρας, ύστερα από χρόνια απουσίας, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, παραδίδοντας στο κοινό μια ταινία δρόμου ψυχικού και πραγματικού, όπως συνηθίζει να τη χαρακτηρίζει.

Στους 7 ΘΥΜΟΥΣ θα παρακολουθήσουμε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα 7 διαφορετικών ατόμων, 7 θυμών, που ενώ φαντάζουν διαφορετικοί, ενώνονται σε μια κεντρική υπαρξιακή αναζήτηση. Τι είναι εκείνο που ενώνει αυτούς τους τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες, πώς περιπλέκονται οι ιστορίες τους και πούκαταλήγουν οι θυμοί τους, θα παρακολουθήσουμε από τις αρχές του Φλεβάρη στους κινηματογράφους.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο Χρήστος Βούπουρας είναι κινηματογραφιστής με θητεία ετών σε ταινίες Picture3μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Πολυπράγμων καλλιτεχνικά έχει να επιδείξει έργο  στη σκηνοθεσία, τη συγγραφή σεναρίου, αλλά και τη λογοτεχνική γραφή.

Η ταινία του ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ, σε συνσκηνοθεσία με τον Γιώργο Κόρρα, προβλήθηκε, μεταξύ άλλων, στο Πανόραμα του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου. Η ταινία του MIRUPAFSIM (Kαλή αντάμωση, άλλη μια συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ των Βρυξελλών, καθώς και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ ταξίδεψε σε πολυάριθμα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως. Έχει σκηνοθετήσει την ταινία τεκμηρίωσης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ, η οποία είχε αξιόλογη φεστιβαλική πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «MIRUPAFSHIM: θα πει καλή αντάμωση», της συλλογής διηγημάτων «ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΣΩΜΑΤΩΝ» και του μυθιστορήματος «7.

ΣΥΝΟΨΗ

Ο Πέτρος, αρχαιολόγος στο επάγγελμα, βιώνει την απογυμνωμένη ελληνική παράνοια στο κέντρο της Αθήνας. Από επιλογή ή από σύμπτωση έρχεται σε επαφή με ανθρώπους «διαφορετικούς»:  Έναν Άραβα μετανάστη, που έρχεται στην Ελλάδα, σε μια χώρα «απίστων», αποφασισμένος να την κατακτήσει, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό. Μια Ελληνογαλλίδα τσελίστα, που κουβαλά την αγωνία της αλκοολικής μητέρας της. Έναν νεαρό Αλβανό πιανίστα που φέρει την κατάρα της ευφυΐας και της προσωπικής του θεότητας. Έναν Έλληνα μετανάστη, που επαναπατρίζεται, άπατρις πλέον. Έναν διευθυντή τράπεζας, που πιστεύει ότι όλα εξαγοράζονται ακόμα και η αγάπη. Έναν αστυνομικό της πεζής περιπολίας που φτιάχνει μια δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα. Η επαφή του Πέτρου με αυτούς τους ανθρώπους είναι κατ’ αρχήν εμπειρία τραυματική. Για κάθε μια απ’ αυτές τις σχέσεις ο Πέτρος θα καταβάλει και ένα αντίτιμο. Μερικές φορές υλικό, άλλες ψυχικό. Κάποτε και τα δύο. Το κέρδος της Εμπειρίας θα καλύψει την απώλεια; Ουμανισμός και αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας μέσα από έναν ρεαλισμό της καθημερινότητας.  Picture7

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΛΙΑ
ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ
ΧΑΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
ΚΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ
MYZAFER ZIFLA
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΛΕΤΣΑΝΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ
ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ
ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΙΤΙΚΑ ΣΑΡΙΓΚΟΥΛΗ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΠΟΥΡΑΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΥΡΑΡΗ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΟΖΑΝΑ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΘΑΛΙΤΟΥ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΜΟΝΤΑΖ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΖΕΑΚΗΣ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΝΤΟΥΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ | ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ

Picture8

BOO PRODUCTIONS

H Boo Productions είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες παραγωγής στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους και διαφημιστικών. Έχει υπάρξει παραγωγός και συμπαραγωγός 7 ταινιών μεγάλου μήκους και πολλών μικρού μήκους από το 2009. Η Boo Productions έχει στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων και την προώθηση του Ελληνικού κινηματογράφου σε διεθνές επίπεδο.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ:

MODRIS του Juris Kursietis (Latvian-German-Greek co-production/ Eurimages Co-production Support/ Media Development Support). Ειδική Μνεία στο San Sebastian Film Festival / New Director’s Section 2014 και Επίσημη Συμμετοχή στο Toronto IFF / Contemporary World Cinema Section 2014

7 ΘΥΜΟΙ του Χρήστου Βούπουρα (in post-production / Media Development Support, co-produced with the Greek Film Centre and the Greek Public Broadcaster NERIT).

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ του Γιώργου Λάνθιμου (Υποψήφια για Oscar Ξενόγλωσης Ταινίας 2011 / Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα Cannes Film Festival 2009)

4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ του Ρένου Χαραλαμπίδη (Προεπιλογή για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012)

ATTENBERG της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (Coppa di Volpi για την Καλύτερη Ηθοποιό Venice Film Festival 2011)

ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ του Γιώργου Νούσια (Βραβείο Κοινού στο Erlangen FF 2010)

ΝΑ ΤΙΜΑΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ της Brigitte Rouan (Γαλλο-ελληνική συμπαραγωγή με τους Nicole Garcia, Gaspar Ulliel, Eric Caravaca)

Picture9

Picture10

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηρώ Αδρακτά
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προώθησης
iro@booproductions.gr
T: +30 6945018755

Βίκυ Μίχα
vicky@booproductions.gr
T: +30 6938795796

Άγγελος Βενέτης
lou@booproductions.gr
T: +30 6944264403

Ηρακλής Μαυροειδής
hercules@booproductions.gr
T: +30 6944691499

Boo Productions
Ιερού Λόχου 26, Μαρούσι Αττική
Τ: +30 2106100730
F: +30 2106106790
www.booproductions.gr