Σκηνοθεσία Brigitte Roüan

ΣΥΝΟΨΗ

Εδώ και χρόνια, η Τζο, μια ευτυχισμένη πενηντάρα, περνάει τις διακοπές της στην Ελλάδα με τους τέσσερις γιους της. Είναι η μόνη στιγμή του χρόνου που βρίσκονται όλοι μαζί. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύπορη, έχει ιδρύσει ένα φεστιβάλ θεάτρου, σαν ένα είδος Ελληνογαλλικής συμπαραγωγής. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και το φεστιβάλ ακυρώνεται. Η Τζο κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Λέει ψέματα στον μεγαλύτερο γιο της και φτάνει στο χωρίο προς μεγάλη έκπληξη του δημάρχου. Χωρίς πλέον να έχει που να μείνει, κάνει κατάληψη σε ένα μεγάλο σπίτι ισχυριζόμενη ότι της το παραχώρησε ο δήμαρχος, ως αντάλλαγμα για το μικρό “θέαμα” που θα προσφέρει.

Έχοντας πλήρη άγνοια, οι δύο άλλοι γιοί της, ο Φαμπιάν και ο Λούκας, οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους και η γιαγιά, καταφθάνουν με τη σειρά τους τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί, ο Βαλτάσαρ, ο μικρότερος από όλους. Φυσικά η απάτη αποκαλύπτεται και η Τζό καταλήγει στη φυλακή μαζί με τους τρείς γιούς της. Είναι όλοι εξοργισμένοι. Τελικά, καταφέρνουν να μείνουν: σπίτι ως αντάλλαγμα για το θέαμα και κάποιες μικροκαταθέσεις σε μετρητά.

Και τώρα πρέπει να κρατήσει το λόγο της και να στήσει μια παράσταση με το τίποτα. Άφραγκη, αλλά εργατική και με ταλέντο. Σύντομα η επιχείρηση θυμίζει τους άθλους του Ηρακλή και μετατρέπεται σε σκέτο εφιάλτη. Η παράσταση στήνεται με δυσκολίες και ευτράπελα. Στο τέλος του θεάματος αποκαλύπτεται ότι ένας από τους εγγονούς της Τζο είχε την κακή ιδέα να κοιμηθεί με μία νεαρή ελληνίδα. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι: μία επιτροπή αποτελούμενη από το δήμαρχο, τον παπά και μερικούς Έλληνες απαιτούν την αποχώρηση τους από το νησί. Η Τζο προσπαθεί να φύγει αθόρυβα, όμως ο Βαλτάσαρ την ανακαλύπτει και την παίρνει με ελικόπτερο προς απογοήτευση των τριών άλλων αδελφών που μένουν καρφωμένοι στο έδαφος. Είναι το τέλος μίας όμορφης περιπέτειας. Ωστόσο έχει η Τζο τελειώσει με το επάγγελμα της μητέρας;

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Jo: Nicole Garcia
Pierre: Eric Caravaca
Lucas: Patrick Mille
Fabien: Michaël Abiteboul
Balthazar: Gaspard Ulliel
Rachel: Elisa Tovati
Lucille: Sandrine Dumas
Deirdra: Sarah Gabriel
Soizic: Helene Ruys
Γιαγιά: Emmanuelle Riva
Δήμαρχος: Λάκης Λαζόπουλος
Παπάς: Ντέμης Ρούσσος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Brigitte Roüan
Σενάριο: Jacques Akchoti, Jean-François Goyet, Brigitte Roüan, Guy Zilberstein
Παραγωγός: Patrick Sobelman
Συμπαραγωγοί: Φένια Κοσοβίτσα, Ηρακλής Μαυροειδής, Άγγελος Βενέτης
Γραμματειακή Υποστήριξη Παραγωγής: Βίκυ Μίχα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Agnès Godard
Μοντάζ: Laurent Roüan
Μουσική: Γρηγόρης Βασίλας
Σκηνογράφοι: Thierry François, Dorian Maloine
Ενδυματολόγος: Elisabeth Tavernier
Εταιρεία Παραγωγής: Agat Films & Cie
Συμπαραγωγή: Boo Productions S.A, France 2 Cinéma, Pinou Film

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διάρκεια: 93′
Format: 1.85:1, έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Χώρες και Έτος Παραγωγής: Γαλλία & Ελλάδα, 2013
Γλώσσα Διαλόγων: Γαλλικά, Ελληνικά

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Ad Vitam Distribution
Τ.: + 33 (0)1 55 28 97 00
E-mail: contact@advitamdistribution.com

ΔΙΑΝΟΜΗ

Village Group
Τ.: +30 210 2704800
E-mail: info@village.com.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ